27.11.11

Lørdag!

I går tok jeg meg en fridag fra studiene for å dra til Metrocenter (svært kjøpesenter) og til Newcastle for Reclaim the Night. Det var deilig å ta en pause, men jeg måtte gjøre opp for det i dag. 10 timer har jeg brukt, med noen pauser, uten å kommet særlig lengre, men jeg blir ferdig tilslutt. Kjøpesenteret var selvfølgelig juledekorert, Newcastle også, og jeg elsker det! Jeg har vært i sikkelig julestemning de siste dagene, hørt på julesanger, lengtet etter snø og en varm peis. Selv om det er mye jeg savner med norsk jul, er det ganske gøy å oppleve engelsk jul. De er snart ferdig med å sette opp juledekorasjonene her i byen og jeg gleder meg til de tenner alle lysene.



I Newcastle var vi innom slottet en liten tur også. Det var kveld så vi fikk ikke gå inn, men det gjør ikke så mye for jeg tror det hadde vært veldig skummelt. Det var skummelt nok å gå rundt ute.




Får ikke du lyst til å gå inn å ta en øl eller varm sjokolade?


Jeg dro altså til Newcaslte for å være med på Reclaim the Night. Vi gikk i tog for å protestere mot voldtekt og vold mot kvinner. Jeg synes det er utrolig at så mange kvinner fortsatt blir gjort medskyldig i voldtekt. I går fortalte de om en mann som ble løslatt fordi kvinnen var dum nok til å ikke rekke siste buss hjem og prøvde å få skyss. En annen ble også løslatt fordi kvinnen var full, FULL. Når ble det en regel? Jeg vedder på at om disse mennene hadde ranet kvinnene istedenfor å voldta dem hadde de ikke fått sluppet unna like lett. Og hvor mange menn blir ikke tatt hver helg for å slå ned andre? Hvordan er det verre enn å voldta noen og hvor får de logikken sin fra? Noen ganger blir jeg så oppgitt av verden at jeg bare har lyst til å begrave meg i dyna.

Nå til noe mer positivt: Se den kule dinosaur-genseren jeg fant!

1 kommentar: