14.4.12

Paris!

Åh, så godt det er å være tilbake. Det er nesten som om jeg aldri dro. I Montmartre er det som alltid fullt av turister, allerede i løpet av de første 30 minuttene jeg var der ble jeg spurt om veien av noen (og kunne vise dem selvsagt). Det eneste som er annerledes er leiligheten. Den er mye mindre enn den forrige, men ganske passelig til en person.


Jeg har allerede tatt min første edderkopp, noe som involerte store mengder blå ajax, håper det ikke kommer flere. Badet her er selvfølgelig knøttlite og iskaldt. Hva er det med Paris og kalde bad? Kanskje jeg bare har vært uheldig.


I dag har jeg vært på en lang shoppingtur hvor jeg sikkert brukte for mye penger, men det var verdt det. Jeg reiste jo så og si uten en jakke og selv om det i dag var varmt nok til å gå uten, måtte jeg kjøpe en ny til det skal bli kaldere neste uke. Jeg tror jeg brukte to eller tre timer før jeg fant en jeg likte, er det ikke alltid slik? Heldigvis ble jeg godt fornøyd tilslutt. Den ligner litt på den vårjakken jeg kjøpte i fjor som noen sølte noe rart på som jeg ikke greide å vaske av, bare at denne er grønn og har i tillegg en veldig kul 'skinn'-krage!


Etter mange timer med å gå gatelangs klarte jeg å ende opp ved Pompiduo-senteret. Jeg satt meg ned utenfor for å ta en liten matbit i solen og oppdaget at de hadde en Matisse-utsilling. Siden jeg først var i området tok jeg like godt turen inn (og fikk ikke gratis billett fordi jeg ikke var fra EU). Forrige gang jeg var her fikk jeg bare sett en av etasjene, så denne gangen så jeg både Matisse-utstillingen og den etasjen med moderne kunst som jeg ikke har gått gjennom. Absolutt verdt pengene, i hvertfall med denne flotte utsikten:Etterpå dro jeg for å handle mat og lage middag. Jeg fant et utrolig godt smør på butikken som hadde små biter av havsalt i seg. Passet perfekt på en nystekt baguette. Jeg tok meg en liten kveldstur opp til Sacre Coeur etter at maten hadde sunket. Det er noe merkelig tilfredstillende ved å være der oppe og vite at jeg ikke er som alle andre turister, selv om jeg mest sannsynlig egentlig er det og ser ut som det. Jeg avslutte med noe kul gatekunst jeg fant, god natt!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar