27.11.11

Lørdag!

I går tok jeg meg en fridag fra studiene for å dra til Metrocenter (svært kjøpesenter) og til Newcastle for Reclaim the Night. Det var deilig å ta en pause, men jeg måtte gjøre opp for det i dag. 10 timer har jeg brukt, med noen pauser, uten å kommet særlig lengre, men jeg blir ferdig tilslutt. Kjøpesenteret var selvfølgelig juledekorert, Newcastle også, og jeg elsker det! Jeg har vært i sikkelig julestemning de siste dagene, hørt på julesanger, lengtet etter snø og en varm peis. Selv om det er mye jeg savner med norsk jul, er det ganske gøy å oppleve engelsk jul. De er snart ferdig med å sette opp juledekorasjonene her i byen og jeg gleder meg til de tenner alle lysene.I Newcastle var vi innom slottet en liten tur også. Det var kveld så vi fikk ikke gå inn, men det gjør ikke så mye for jeg tror det hadde vært veldig skummelt. Det var skummelt nok å gå rundt ute.
Får ikke du lyst til å gå inn å ta en øl eller varm sjokolade?


Jeg dro altså til Newcaslte for å være med på Reclaim the Night. Vi gikk i tog for å protestere mot voldtekt og vold mot kvinner. Jeg synes det er utrolig at så mange kvinner fortsatt blir gjort medskyldig i voldtekt. I går fortalte de om en mann som ble løslatt fordi kvinnen var dum nok til å ikke rekke siste buss hjem og prøvde å få skyss. En annen ble også løslatt fordi kvinnen var full, FULL. Når ble det en regel? Jeg vedder på at om disse mennene hadde ranet kvinnene istedenfor å voldta dem hadde de ikke fått sluppet unna like lett. Og hvor mange menn blir ikke tatt hver helg for å slå ned andre? Hvordan er det verre enn å voldta noen og hvor får de logikken sin fra? Noen ganger blir jeg så oppgitt av verden at jeg bare har lyst til å begrave meg i dyna.

Nå til noe mer positivt: Se den kule dinosaur-genseren jeg fant!

20.11.11

Lumiere

Denne helgen er det lumiere-festival i byen, som vil si mange forskjellige lysinstallasjoner rundt omkring. Jeg dro ned for å se på de i går kveld, noe som ikke var det lureste jeg har gjort, for alle andre hadde bestemt seg for det samme. Det var kø overalt og enveiskjørt for gående, så vi måtte gå store omveier. Neste år skal jeg forberede meg bedre og ikke gå på en lørdag. Til tross for de store folkemengdene fikk jeg med meg nesten halvparten, tror jeg, og jeg fikk tatt noen bilder.

Største snøkulen jeg har sett hittil.Levende greie som danset med deg.
 
Måtte ha en liten pause på Starbucks for å varme oss opp.

Elsker julekoppene de har nå og eggnog-latte, himmelsk godt.
 
De prosjekterte bilder på hele katedralen, med musikk til. Dette var det beste bildet jeg fikk desverre, men hvis du googler det får du se mye bedre bilder.

Inne i katedralen var det mange stearinlys-trøyer. Jeg tror de skulle symbolisere fortapte sjeler, det var i hvert fall ganske magisk.

Der var en musiker òg.

Utenfor var der en snurrende kule av flammer, så ikke helt trygt ut.

19.11.11

Høst

I dag har det vært helt utrolig fint vær, passe kaldt, strålende sol, litt disig. Med andre ord slik jeg skulle ønske høsten kunne være hjemme. Selv om jeg burde brukt hele dagen på å lese og skrive essays, kunne jeg ikke la vær å ta meg en liten tur ut. På en av veiene jeg bruker ned til byen går jeg alltid forbi flere små avstikkere som ser ut som om de leder til magiske plasser. Så i dag var jeg litt eventyrlysten og bestemte meg for å utforske og det viste seg å være ganske magiske plasser. Jeg fikk se katedralen fra nye vinkler og måtte selvsagt ta uendelig med bilder av den, kommer aldri til å bli lei. På et tidspunkt greide jeg å rote meg inn på privat eiendom, men kom meg heldigvis ut uten å bli oppdaget. Jeg greide også å vandre inn i en gammel og fin kirkegård. Den så i det minste veldig gammel ut, men noen av gravene var fra 80-tallet og en var helt ny. Alt i alt en veldig fin tur, nå må jeg tilbake til de unedelig mengdene med lesestoff.
8.11.11

Fyrverkeri!

Selv om jeg har vært veldig syk i de siste dagene, kunne jeg ikke gå glipp av et av nord-øst Englands største fyrverkeri-show på lørdag. Det var helt utrolig mye fyrverkeri, de holdt på i hvert fall tjue minutter og det hele kostet litt under 40000. Helt siden jeg kom hit har det vært noe fyrverkeri hver uke, men forrige uke hørte jeg noe hver dag uten å kunne se det, før lørdag selvsagt. Jeg trodde ikke det gikk ann å bli så irritert av å høre fyrverkeri uten å se de, men det har vært utrolig frustrerende å ikke finne ut hvor de kommer fra. Hver gang jeg hører noe må jeg sjekke ut vinduet om der er noe, eller om jeg er ute og går så må jeg se meg rundt alle veier. Det føles ut som om jeg går glipp av noe stort hver gang, men på lørdag, da gikk jeg ikke glipp av noe, endelig!

Under er noen bilder som ikke helt rettferdiggjør hvor fantastisk det var.