30.1.12

Our HouseI dette huset skal jeg bo neste skoleår. Jeg gleder meg noe helt sinnsykt. Det blir meg og to andre jenter og vi skal bo i første etasje på hjørnet, altså: vi får det store fine vinduet! Det ligger også helt perfekt til, Starbucks rett ned i gata, togstasjonen fem minutt unna, forelesningene fem minutt unna og ellers nært alt annet med unntak av biblioteket (10-15min unna).

29.1.12

Dobbelt oppI går feiret de kinesisk nyttår i byen. De hadde en god del trommer og en drage, som synes delvis på bildet. I går kveld ble jeg invitert til å feire Burns Night, til ære for Robert Burns, Skottlands nasjonalpoet. Da fikk jeg smake haggis, ikke av typen som blir kokt i en grisemage riktignok, men av den 'trygge' typen. Det var veldig godt, smakte litt som mør, og i tillegg fikk jeg kålrabistappe så det var jo nesten som jul.

27.1.12

St Oswald's ChurchEn av flere kirker i Durham. Jeg bruker ofte å gå gjennom kirkegården på vei ned forelesninger. Ikke fordi det er en snarvei, men fordi fortauet langs gaten er så smalt og det er alltid masse folk der som man må vike for, eller gå i kø bak. Så å gå gjennom kirkegården er ganske fredelig.

25.1.12

ForelesningsalDette er hvor jeg har flesteparten av forelesningene mine. Kanskje ikke så veldig interessant, men noe som var interessant var forelesningen jeg hadde i går i Soviet Revolution. Hvem hadde trodd at denne unge og kjekke mannen med så flott hår skulle vokse opp til å bli en kaldblodig diktator. Jeg har aldri sett det bildet før og må si at jeg ble ganske paff, til og med foreleseren mistet tråden.

24.1.12

Her bor jeg


Det er ikke så lett å få bilde av blokka jeg bor i, alt for mange trær i veien, men her er et. Jeg bor i den venstre bygningen, helt ytterst i tredje etasje.


23.1.12

Casiokids


I går kveld var jeg i Newcastle for å se Casiokids spille. Det var en utrolig gøy konsert, mest på grunn av musikken, men også på grunn av alle mennene i førti-årene som virkelig danset. Har aldri sett norske menn gjøre det samme, men det kan jo være at jeg ikke har oppsøkt de riktige plassene. Når konserten var over kjøpte jeg meg en veldig kule genser, men fordi jeg var så nervøs for å snakke norsk med de, glemte jeg å si 'bra konsert' eller noe lignende, noe jeg fortsatt angrer på. Men det var nok av andre folk som gav de komplimenter så jeg satser på at de ikke har tatt videre skade av min nervøsitet. I dag har jeg ikke lest så mye som jeg burde, men jeg har til gjengjeld spist laks for andre gang siden jeg kom hit, føler meg ganske stolt og veldig sunn.

22.1.12

Dagens bilde

Siden jeg er litt dårlig på å oppdatere bloggen tenkte jeg at jeg istendenfor å legge ut et langt innlegg nå og da heller skal prøve å legge ut et bilde hver dag. Det er ikke så ofte det skjer noe som er interessant nok til å legge ut et helt innlegg om, men ett bilde om dagen skal jeg klare. Forhåpentligvis blir ikke dette som et nyttårsforsett, som bare varer noe uker, men noe jeg skal forsette med resten av semesteret. Jeg skal i hvertfall prøve mitt beste. I dag er det strålende sol ute og nesten ti grader på målestokken (yr.no) så jeg måtte ta meg en tur ut. Selv om det blåser ganske mye ute kunne jeg faktisk gå uten jakke og det var herlig. Jeg gikk en tur rundt golfbanen som ligger rett ved siden av colleget og der var som alltid mange golfspillere.

21.1.12

Nytt semester, nye muligheter

Det var litt rart å komme tilbake til Durham, føltes nesten ut som om jeg skulle ha vært ferdig til jul, men det tok ikke mange dagene før alt ble veldig hverdagslig igjen. Det har bare gått en uke, men allerede føles det ut som om jeg ligger etter i studiene, men det er vel bare sånn det er. Jeg har funnet ut at jeg liker utsikten fra rommet mitt enda mer enn jeg gjorde før jul. Så mye lys! Hele dagen! Og fin frostlagt natur! Jeg fant også ut at jeg savnet byen og England mer enn jeg trodde. Det er så koselig her og folkene er så koselige. Uheldigvis skal broen på favorittveien min ned til byen være stengt i fem uker, men det er fordi de skal ta ned stillaset som har omringet den siden jeg kom hit i september så det er vel egentlig verdt å vente fem uker på. Denne onsdagen var jeg og besøkte Hedvig som var på studietur i York. Det var veldig hyggelig å treffe på henne igjen og i tillegg til det fikk jeg jo se York! York er som en forstørret utgave av Durham, samme gamle, søte hus bare flere av dem og samme type katedral bare større. Jeg gikk ikke inn i katedralen, men det skal jeg gjøre neste gang jeg reiser ned. Det tok under en time å reise dit med tog, avstandene her er så små i forhold til Norge. Jeg tror jeg skal begynne å ta toget mye mer og utforske nye plasser. Det er så lett og ganske billig og man kan dra fram og tilbake på en dag så og si hvorenn man reiser.