29.10.11

Hadrian's Wall

I dag er det en uke siden jeg var på Hadrian's Wall, men enda bedre enn det: Jeg har vært her en måned! Hvordan skjedde det, tiden har gått alt for fort, jeg skal jo snart hjem igjen. Men, altså, jeg ble med på en tur til Hadrian's Wall, som er en lang mur som går på tvers av England litt lengre nord enn her. Den ble bygget av romerne når de regjerte her for lenge siden, mer bestemt når Hadrian var keiser. De startet byggingen i 122 for å beskytte seg mot de fæle folkene i nord og for å kreve toll og avgifter.


Men før vi besøkte muren dro vi for å se på ruinene av en av de romerske "byene", Vindolanda. Selve ruinene var ikke så veldig spennende, det var så og si ikke noe igjen, museet var mye mer interessant. Det var ikke lov til å ta bilder, så det blir ekstra landskapsbilder istedenfor.

Slik så det ut en gang i tiden, mest sannsynlig.


Ja, det er bare en rekonstruksjon.
 Inne i museet hadde de stilit ut mange ting som de hadde gravd ut av ruinene, blant annet et skopar som hadde holdt seg utrolig bra. Det er overraskende hvor mye som har holdt seg, de hadde redskap og våpen og smykker og til og med bekledning til hester. Ganske rart å tenke på egentlig, de har eksistert i nesten 2000 år, jeg tror egentlig ikke at jeg fatter det enda. Tid er en rar ting, husk å stille klokka i natt forresten! Vi skal ha Halloween fest i kveld og i den anledning får baren ha åpent til kl.2 som egentlig betyr kl.3, ganske bra tilfeldighet. Nå: mer bilder, denne gang faktiske ruiner.


Ok, dette er ikke en ruin, men fortsatt ganske gammel ser det ut til.


Selv om det ser ut som om det er sol og varmt så blåste det faktisk noe helt utrolig. Jeg er fra kysten av vestlandet og trodde jeg hadde peiling på vind, men det der, det var noe helt annet. Ikke en kyst i siktet, men likevel blåste det så mye at jeg nesten ikke hadde fotfesten. Selvsagt hadde jeg valgt å ha på meg kjole den dagen, så jeg følte meg som en mindre attraktiv utgave av Marilyn stort sett hele tiden.Muren, endelig! Vi gikk litt over 3km langs muren, i motsatt retning av det bildet viser, med like mye vind, om ikke mer. Det var en veldig fin tur, men vi gikk enten oppover eller nedover hele veien. Det ble litt irriterende etterhvert, men definitivt verdt det. Muren i seg selv er ikke så veldig imponerende, men når man har klatret på en mur som kan sees fra månen skal det litt til for å bli imponert. (Og ja, jeg vet at man egentlig ikke kan se den fra månen, men det høres ganske bra ut)Det er noe med det engelske lyset som er helt utrolig vakkert. Det er så varmt og disis og eventyraktig, jeg blir helt bergtatt hver gang jeg ser noe sånt som det over. Vi gikk faktisk langs den klippen, ikke like skummelt som det ser ut til, men jeg var fortsatt ganske redd for at vinden skulle blåse meg utfor.Når vi endelig var ferdig med den lange gåturen gikk vi til den nærmeste puben, er man i England så er man i England, for en velfortjent kopp varm sjokolade. Den smakte ekstra godt, som det som regel gjør når man har vært ute lenge.I dag har jeg faktisk vært flink og brukt over fem timer på studier, noen av dem brukt i starbucks, men flesteparten på bilblioteket. Jeg liker ikke å inrømme det, av frykt for å høre hipster ut, men egentlig er det vel hipster å ikke like dette, så jeg innrømmer det gladlig at: jeg liker musikken de spiller på starbucks. Litt koplisert dette, men det jeg vil fram til er at alle må høre Real Estate med It's real, det er en av mine favorittsanger for øyeblikket og de spilte den på starbucks. Det er en av de sangene man får lyst til å danse tullete til og hoppe av glede. Noen av mine andre favorittsanger akkurat nå er Billy Idol med Rebel Yell (hvorfor har jeg ikke oppdaget denne før?) og The Rapture med How Deep Is Your Love (og hvis du liker den må du også høre A-trak sin remix, finnes selvsagt på Pitchfork). Det var mine anbefalinger for i dag, jeg håper alle vil ta de til seg slik at jeg kan ha mer gøy når jeg går ut på de teite klubbene som bare spiller fæl musikk. Det var også min egoistiske klage for dagen.


Se, en hårete ku!

Nå må jeg gå og gjøre meg klar til Halloween, skal være noe så kjedelig som heks i år, men fortsatt bedre enn da jeg var spøkelse. Hadde egentlig lyst til å kle meg ut som the Log Lady, men jeg tror det hadde blitt altfor varmt og det er ganske upraktisk å bære rundt på en kubbe hele kvelden. (Referansepoliti: Se Twin Peaks) Skal prøve mitt beste for å ta noen gode bilder som jeg kan legge ut i morgen hvis jeg ikke er for opptatt med å skrive en dum bokanmeldelse som ikke en gang teller på karakteren.

7 kommentarer:

 1. Sikker på at det er ei ku?

  SvarSlett
 2. shouldn't you be practising the English tounge here?

  SvarSlett
 3. Er ikke sikker på at det er ei ku, men det lignet, og mener du at jeg burde skrive på engelsk? Da kommer jeg til å glemme norsk til slutt

  SvarSlett
 4. Tror ikke du gjør det. Men med engelsk får du et større publikum. Skulle vel ha gjort det selv på rars.dk også.
  Eller begge deler.
  Vanskelig å se hva det dyret er fra den vinkelen. Ligner litt på et villsvin. Men mest sannsynlig er det en Black Highlander uten horn. Ei ku da, den har jo jur.

  SvarSlett
 5. Kan være en black highlander uten horn.
  Ser litt ut som et digert villsvin.
  Kanskje både engelsk og norsk. Vurderer det på mine sider også. Større publikum.
  Du glemmer aldri norsk i din alder. Ingen fare.

  SvarSlett
 6. Det er noe tull med servern til blogspot som gjorde at jeg la inn en omtrent lik melding to ganger.

  SvarSlett
 7. Det er definitivt ikke et villsvin, var like stor som ei ku om ikke større. Skal vurdere både engelsk og norsk, og det er alltid noe tull med kommentarfunksjonen.

  http://www.foundshit.com/hairy-cow-portait/

  SvarSlett